főétel

Gesztenyével töltött csirkemell

Ez a gesztenyével töltött , gazdag ízvilágú csirkemell hidegtálak éke lehet, azonban nem csak hidegen, de melegen is roppant finom! Ha melegen fogyasztjuk, jó választás hozzá a sütőben pirosra sütött burgonyakrokett és friss, vegyes zöldsaláta. Ha hidegtálra szánjuk: néhány óra hűtés után gyönyörűen szeletelhető. 

 

Hozzávalók:

2 közepes roládhoz:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 8 szelet bacon
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 1 kis fej hagyma (apró kockákra vágva)
  • 10 dkg darált hús
  • bors

Elkészítés:

  • A natúr gesztenyemasszát tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a kockázott hagymát és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
  • A csirkemell filéből szeleteket vágunk, de nem vágjuk át teljesen. Óvatosan kiklopfoljuk.
  • Alufóliára egymás mellé fektetjük a bacon szeleteket, merőlegesen ráhelyezzük a csirkemell filét.
  • A csirkét enyhén sózzuk, borsozzuk.
  • Közepére halmozzuk rúd alakban a tölteléket, majd alufólia segítségével szorosan feltekerjük.
  • 190 fokra előmelegített sütőben 75 percig sütjük, majd kicsomagoljuk a fóliából és még néhány percig sütjük, amíg a bacon szép pirosra sül.

Érdemes inkább két roládot készíteni egy nagyobb helyett (könnyebben kezelhető). 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük