Ez a gesztenyével töltött , gazdag ízvilágú csirkemell hidegtálak éke lehet, azonban nem csak hidegen, de melegen is roppant finom! Ha melegen fogyasztjuk, jó választás hozzá a sütőben pirosra sütött burgonyakrokett és friss, vegyes zöldsaláta. Ha hidegtálra szánjuk: néhány óra hűtés után gyönyörűen szeletelhető.
Hozzávalók:
2 közepes roládhoz:
- 1 kg csirkemell filé
- 8 szelet bacon
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 1 kis fej hagyma (apró kockákra vágva)
- 10 dkg darált hús
- só
- bors
Elkészítés:
- A natúr gesztenyemasszát tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a kockázott hagymát és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
- A csirkemell filéből szeleteket vágunk, de nem vágjuk át teljesen. Óvatosan kiklopfoljuk.
- Alufóliára egymás mellé fektetjük a bacon szeleteket, merőlegesen ráhelyezzük a csirkemell filét.
- A csirkét enyhén sózzuk, borsozzuk.
- Közepére halmozzuk rúd alakban a tölteléket, majd alufólia segítségével szorosan feltekerjük.
- 190 fokra előmelegített sütőben 75 percig sütjük, majd kicsomagoljuk a fóliából és még néhány percig sütjük, amíg a bacon szép pirosra sül.
Érdemes inkább két roládot készíteni egy nagyobb helyett (könnyebben kezelhető).