előétel vacsora

Vörösbabkrém

Mi az? Kalóriában, cukorban, szegény, tápértéke magas, koleszterint, zsírokat nem tartalmaz, jelentős a folsav- és vastartalma, mindemellett rákmegelőző hatású, segít a fogyásban, csökkenti a vérnyomást, javítja az agyműködést. Hát persze, hogy a bab! Mi nagyon kedveljük ezt a babkrémet, gyorsan elkészíthető, így ma sem eszünk felvágottat!

Hozzávalók:

  • 400 g vörösbab (konzerv, kevés lével együtt)
  • 1 közepes vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • tört chilipaprika (opcionális)

Elkészítés:

  1. A babot kevés lével együtt késes aprítóba tesszük, krémesre zúzzuk.
  2. Hozzákeverjük a sót, vöröshagymát, fokhagymát, tört chilipaprikát és annyi őrölt pirospaprikát, hogy szép színe legyen.
  3. Néhány órán át hűtjük, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal fogyasztjuk.

Fűszerezhetjük, ízesíthetjük tetszésünk szerint akár mustárral, köménnyel, gyömbérrel, zöldfűszerekkel – kísérletezésre fel! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük