Mi az? Kalóriában, cukorban, szegény, tápértéke magas, koleszterint, zsírokat nem tartalmaz, jelentős a folsav- és vastartalma, mindemellett rákmegelőző hatású, segít a fogyásban, csökkenti a vérnyomást, javítja az agyműködést. Hát persze, hogy a bab! Mi nagyon kedveljük ezt a babkrémet, gyorsan elkészíthető, így ma sem eszünk felvágottat!
Hozzávalók:
- 400 g vörösbab (konzerv, kevés lével együtt)
- 1 közepes vöröshagyma (apró kockákra vágva)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- tört chilipaprika (opcionális)
- só
Elkészítés:
- A babot kevés lével együtt késes aprítóba tesszük, krémesre zúzzuk.
- Hozzákeverjük a sót, vöröshagymát, fokhagymát, tört chilipaprikát és annyi őrölt pirospaprikát, hogy szép színe legyen.
- Néhány órán át hűtjük, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal fogyasztjuk.
Fűszerezhetjük, ízesíthetjük tetszésünk szerint akár mustárral, köménnyel, gyömbérrel, zöldfűszerekkel – kísérletezésre fel!