főétel saláta

Citromos, tonhalas burgonyasaláta

Gyors, egyszerű, kevés hozzávalót igénylő, ám mégis remek nyári saláta, amivel grillpartikon is bezsebelhetünk egy rakás elismerést: citromos, tonhalas burgonyasaláta. Természetesen az év során bármikor készíthető, de a legjobb mégis apró,  zamatos újburgonyából. 

Hozzávalók: 
 
1 főre: (arányosítsuk a mennyiségeket a létszám ismeretében): 
 
  • 5-6 db apró, főzni való burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 160 g tonhal konzerv
  • fekete olívabogyó
  • kevés só
  • citromos, bazsalikomos étolaj (Vénusz), vagy: olívaolaj + fél lime leve
  • friss kapor
Elkészítés: 
 
  1. A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt, héját lehúzzuk, majd félbe vágjuk.
  2. Tányérra halmozzuk, megszórjuk hajszálvékony, félfőre vágott vöröshagymával. (A legfinomabb szerintem főzőhagymával készítve.)
  3. Rátesszük a darabokra szedett tonhalat.
  4. Megszórjuk olívával, friss kaporral, meglocsoljuk citromos olajjal, kissé sózzuk, óvatosan átkeverjük és már ehetjük is!
 
 
Akár köret, nyári forróságban pedig akár főétel is lehet. Langyosan és behűtve is nagyon finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük