Gyors, egyszerű, kevés hozzávalót igénylő, ám mégis remek nyári saláta, amivel grillpartikon is bezsebelhetünk egy rakás elismerést: citromos, tonhalas burgonyasaláta. Természetesen az év során bármikor készíthető, de a legjobb mégis apró, zamatos újburgonyából.
Hozzávalók:
1 főre: (arányosítsuk a mennyiségeket a létszám ismeretében):
- 5-6 db apró, főzni való burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 160 g tonhal konzerv
- fekete olívabogyó
- kevés só
- citromos, bazsalikomos étolaj (Vénusz), vagy: olívaolaj + fél lime leve
- friss kapor
Elkészítés:
- A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt, héját lehúzzuk, majd félbe vágjuk.
- Tányérra halmozzuk, megszórjuk hajszálvékony, félfőre vágott vöröshagymával. (A legfinomabb szerintem főzőhagymával készítve.)
- Rátesszük a darabokra szedett tonhalat.
- Megszórjuk olívával, friss kaporral, meglocsoljuk citromos olajjal, kissé sózzuk, óvatosan átkeverjük és már ehetjük is!
Akár köret, nyári forróságban pedig akár főétel is lehet. Langyosan és behűtve is nagyon finom!