Kevés halat eszünk – ne csak karácsonykor, ünnepi alkalmakkor kerüljön az asztalra! Készítsük el nyáron ezt a telt, ízében gazdag, ám nem elnehezítő fogást, a mediterrán hallevest! Ami igazán nagyszerű még benne, hogy bátran variálhatjuk kedvünk és a rendelkezésre álló alapanyagok függvényében.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
- 3 közepes, érett paradicsom (kisebb kockákra szelve)
- zsiradék
- 200 g halászlé sűrítmény
- 7,5 dl passzírozott paradicsom
- 30 dkg garnélarák (tisztított)
- 60 dkg fehér húsú tengeri hal (nagyob kockákra vágva)
- 2 szál sárgarépa (karikákra szelve)
- 2 szál citromsárga színű sárgarépa (karikákra szelve)
- 1 ek. kapribogyó
- só
- 1 nagy marék friss spenótlevél
Elkészítés:
- A zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát.
- Rátesszük a paradicsomot, kissé zsírjára pirítjuk.
- Felöntjük a halászlé sűrítménnyel, a passzírozott paradicsommal, beletesszük a sárgarépa féléket.
- Sózzuk, majd addig főzzük, amíg a répa kb. 80%-ban megpuhul.
- Ekkor hozzáadjuk a halat, garnélarákot, kapribogyót és készre főzzük.
- Lekapcsoljuk az edény alatt a tüzet és az edénybe dobjuk a friss spenótlevelet.
- Átkeverjük, hogy a spenótlevél a hőtől kissé összeessen.
Lehet ízesíteni fokhagymával, ezt az elején tegyük bele, illetve akár csilivel is, aki szereti a csípőset.
Jó fajta kovászos kenyérrel vagy akár pirítóssal is tálalhatjuk.
Hamar készül, nagyon finom!
