leves

Mediterrán halleves

Kevés halat eszünk – ne csak karácsonykor, ünnepi alkalmakkor kerüljön az asztalra! Készítsük el nyáron ezt a telt, ízében gazdag, ám nem elnehezítő fogást, a mediterrán hallevest! Ami igazán nagyszerű még benne, hogy bátran variálhatjuk kedvünk és a rendelkezésre álló alapanyagok függvényében. 

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • 3 közepes, érett paradicsom (kisebb kockákra szelve)
  • zsiradék
  • 200 g halászlé sűrítmény
  • 7,5 dl passzírozott paradicsom
  • 30 dkg garnélarák (tisztított)
  • 60 dkg fehér húsú tengeri hal (nagyob kockákra vágva)
  • 2 szál sárgarépa (karikákra szelve) 
  • 2 szál citromsárga színű sárgarépa (karikákra szelve)
  • 1 ek. kapribogyó
  • 1 nagy marék friss spenótlevél

Elkészítés:

  1. A zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát. 
  2. Rátesszük a paradicsomot, kissé zsírjára pirítjuk.
  3. Felöntjük a halászlé sűrítménnyel, a passzírozott paradicsommal, beletesszük a sárgarépa féléket. 
  4. Sózzuk, majd addig főzzük, amíg a répa kb. 80%-ban megpuhul. 
  5. Ekkor hozzáadjuk a halat, garnélarákot, kapribogyót és készre főzzük.
  6. Lekapcsoljuk az edény alatt a tüzet és az edénybe dobjuk a friss spenótlevelet.
  7. Átkeverjük, hogy a spenótlevél a hőtől kissé összeessen.

Lehet ízesíteni fokhagymával, ezt az elején tegyük bele, illetve akár csilivel is, aki szereti a csípőset.

Jó fajta kovászos kenyérrel  vagy akár pirítóssal is tálalhatjuk.

 

Hamar készül, nagyon finom!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük