Egyszerű, gyorsan összedobható, kevés hozzávalót igénylő, ízkavalkád nyári saláta: görögdinnyével, feta sajttal, bazsalikommal, olívaolajjal, lilahagymával. Áldásos hatásait abban találjuk, hogy a görögdinnye C-vitaminban és antioxidánsban gazdag, az olívaolaj egészséges zsírsavakat tartalmaz, a lilahagyma és a bazsalikom szintén jó antioxidáns forrás és segít a gyulladáscsökkentésben is. A fetával bánjunk óvatosan, bár a saláta ízéhez sokat hozzáad, de viszonylag magasabb a só- és zsírtartalma.
Ez a saláta grillpartikon is megállja a helyét!
Hozzávalók:
fejenként:
- kisebb fél szelet görögdinnye kimazogva, kisebb kockákra szelve (de jól mutat karalábévájóval kivágva, gömb formában is)
- fél lilahagyma vékony szeletekre vágva
- kevés feta sajt kockákra szelve
- kevés olívaolaj
- néhány friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
A saláta hozzávalóit óvatosan keverjük össze, fél-egy órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek kissé összeérjenek.