saláta

Hűsítő nyári ízek: görögdinnye saláta

Egyszerű, gyorsan összedobható, kevés hozzávalót igénylő, ízkavalkád nyári saláta: görögdinnyével, feta sajttal, bazsalikommal, olívaolajjal, lilahagymával. Áldásos hatásait abban találjuk, hogy a görögdinnye C-vitaminban és antioxidánsban gazdag, az olívaolaj egészséges zsírsavakat tartalmaz, a lilahagyma és a bazsalikom szintén jó antioxidáns forrás és segít a gyulladáscsökkentésben is. A fetával bánjunk óvatosan, bár a saláta ízéhez sokat hozzáad, de viszonylag magasabb a só- és zsírtartalma.

Ez a saláta grillpartikon is megállja a helyét!

Hozzávalók:

fejenként:

  • kisebb fél szelet görögdinnye kimazogva, kisebb kockákra szelve (de jól mutat karalábévájóval kivágva, gömb formában is)
  • fél lilahagyma vékony szeletekre vágva
  • kevés feta sajt kockákra szelve
  • kevés olívaolaj
  • néhány friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

A saláta hozzávalóit óvatosan keverjük össze, fél-egy órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek kissé összeérjenek. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük