köret

Rozmaringos sült cékla

Ezt a köretfélét általában mediterrán fogások készítésekor vetem be, de remekül harmonizál bármilyen grill sülttel is. Különleges, finom, kevés hozzávalót igényel. 

Hozzávalók:

  • kókuszzsír
  • fejenként egy kisebb cékla
  • néhány rozmaring ág
  • kevés balzsamecet krém

Elkészítés:

  1. A céklát meghámozzuk. Ha nagyobb, félbe vágjuk, majd félfőre szeljük. 
  2. Egy magasabb falú tepsit vékonyan kikenünk egy kevés kókuszzsírral.
  3. Beletesszük a felszelt céklát, enyhén sózzuk, meglocsoljuk balzsamecet krémmel, majd teszünk rá néhány rozmaring ágat. Az edényt alufóliával fedjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt puhára sütjük.
  5. Végül fólia nélkül sütjük még 8-10 percig, kissé mérsékeltebb lángon, hogy egy kis színt kapjon.

Kiváló körete sülteknek, grillezett húsoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük