Ezt a köretfélét általában mediterrán fogások készítésekor vetem be, de remekül harmonizál bármilyen grill sülttel is. Különleges, finom, kevés hozzávalót igényel.
Hozzávalók:
kókuszzsír
fejenként egy kisebb cékla
néhány rozmaring ág
kevés balzsamecet krém
só
Elkészítés:
A céklát meghámozzuk. Ha nagyobb, félbe vágjuk, majd félfőre szeljük.
Egy magasabb falú tepsit vékonyan kikenünk egy kevés kókuszzsírral.
Beletesszük a felszelt céklát, enyhén sózzuk, meglocsoljuk balzsamecet krémmel, majd teszünk rá néhány rozmaring ágat. Az edényt alufóliával fedjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt puhára sütjük.
Végül fólia nélkül sütjük még 8-10 percig, kissé mérsékeltebb lángon, hogy egy kis színt kapjon.