Melengető egytálételek

Még mindig lehet elfogadható időt találni a bográcsozáshoz, én most egy laktató egytálételt hoztam: erdélyi babos káposzta készült. Ennek a fogásnak az alapja a jófajta, sűrű szafttal főzött pörkölt, amit végül savanyú káposztával, kevés vörösborral és vörösbabbal gazdagítottam. Ha vigyázunk, hogy kevés zsiradékot használjunk és nem fűszerezzük túl fogásunkat, akkor nem lesz elnehezítő. Szülinapi összejövetelen egy rakás elismerést zsebeltem be érte és végre olyat főztem, amivel magam is teljesen, maradéktalanul elégedett lettem!

Előző nap készítettem még egy nagy tepsi vargabélest is – mindenki nagy örömére. (A recept mennyiségeinek dupláját használtam, így 24 nagyobb kocka bélesem lett.)

Hogy mennyire egyszerű elkészíteni az erdélyi babos káposztát, hamarosan megmutatom!

Vélemény, hozzászólás?