Egyszerű, gyorsan készülő, könnyed, ám roppant ínycsiklandó ez a nyári menü, melyhez a hekktörzset vastagabb érmékre vágtam és hagyományos módon paprikás lisztbe fogatás után szép pirosra sütöttem, körete pedig olívaolajjal meglocsolt, héjástól – tepsiben – sütött apró újburgonya volt, melyet végül kétféle koktélparadicsommal, karikára vágott újhagymával és párolt ceruzababbal és némi friss rozmaringgal gazdagítottam.
A főfogás előtt sárgabarack krémlevest, a végén pedig sütés nélküli citromtortát tálaltam, amit a múltkori debütálás után újra meg kellett csinálnom, akkora sikere volt!
A sárgabarack krémleves is főzés nélkül készült, amihez a szép, érett barackokat kevés sűrű tejszínnel turmixgépben krémesítettem és jéghidegre hűtöttem. Tálaláskor megszórtam ropogós mandula szeletkékkel és minden adagra egy-egy bazsalikom levelet tettem, ami igazán különleges ízkavalkádot eredményezett.