desszert

A legfinomabb zabkeksz

Barátnőm Amerikában élő édesanyjától származik ez a nagyon szerethető, kiváló recept: gyors, nagyon finom és még egészséges is! Ide nem is kell több érv! Meggyőztelek? Próbáld ki! Figyelj rá, hogy ne süsd túl, elég neki 10-12 perc, különben kemény lesz!

Hozzávalók:

  • 1,5 csésze liszt (270 g)
  • 1,5 csésze apró szemű zabpehely (185 g)
  • egy nagy marék mazsola (vagy: 1 csésze étcsoki kis darabokra vágva)
  • 0,5 cs. sütőpor
  • 1 csésze barna cukor (300 g)
  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2 tojás
  • vanília aroma
  • csipet só

(A mértékegység: „cup”, általában a mérőpoharakon rajta van, de akinél nincs ilyen, annak megadtam súlyra átszámítva.)

Elkészítés:

  1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és újból habosra keverjük. 
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan elkeverjük.
  3. Diónyi gombócokat formázunk.
  4. Sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, kicsit távolabb egymástól, mert sütés közben megnőnek.
  5. Lisztezett aljú pohárral (nálam: kis befőttes üveg) kissé szétlapítjuk a gombócokat, hogy keksz formát kapjunk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük