krémek-kencék vacsora

Egészséges vacsora: céklás csicseriborsókrém

Rajongásig szeretjük a csicseriborsókrémet, mert szinte végtelen változatban készíthető: klasszikus, bazsalikomos, zsenge zöldborsós, szárított paradicsomos, tonhalas-kapros – ez a recept pedig egy sült céklás változatot fog bemutatni.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes sült cékla
  • 400 g csicseriborsó (készre főzött, üveges)
  • 1 gerezd fokhagyma (el is hagyható)
  • őrölt bors
  • kevés olvasztott vaj

Elkészítés:

  1. A céklákat alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk, előmelegített sütőben puhára sütjük.
  2. Amikor a cékla kihűlt – hámozás után – kisebb darabokra vágjuk.
  3. A céklát, csicseriborsót, sót, őrölt borsot és fokhagymát késes aprítóban krémesre dolgozzuk az olvasztott vaj hozzáadásával.
  4. Hűtőben tároljuk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük