Welcome

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek oldalamon, ahol gyűjtögetem és közkinccsé teszem kipróbált és szívesen alkalmazott receptjeimet a következő kategóriákban: befőzés-tartósítás, saláták, levesek, főételek, vacsorának valók, köretek, desszertek. Nagyon szeretek kísérletezni, újdonságokat a konyhaasztalon felvonultatni. Nálam a főzés soha nem teher, hanem kikapcsolódást nyújtó, alkotó-teremtő, kreatív folyamat, a szeretteimről való gondoskodás legalapvetőbb (és egyben legősibb) formája.

Kedvenc konyhai területem a befőzés, ahol nagy sikerélményeim vannak. Régi vágyam egy amolyan nagymamaféle kamra létrehozása, ahol csinos kis üvegek sokaságában sorakoznak lekvárok, befőttek, savanyúságok, szörpök, csípős és édes paprikakrémek, házi vegeta, paradicsomlé, de akár zöld dió likőr vagy házi sajtok is…

Szerencsére igen gyakran kerül értékes, jó fajta vadhús az asztalra, ezért örömmel és nagy kísérletező kedvvel keresgélek új és új kedvenceket, legyen az fácángulyás, galambleves (balkáni gerle melle húsából), zöldbabos, zöldséges vadragu dödöllével, és így tovább.

Sütemények terén kissé gyakorlatlan vagyok, tehát ha ilyen recepteket keresel, nem leszel túl elégedett. Mentségemre szolgáljon, hogy édesanyám szakmáját szerető és igen magas fokon művelő cukrász – és hát a cukrász gyerekek már csak így vannak: vagy nagyon, vagy semmit… (Azért ez a “semmit” kategória ennél egy kicsit árnyaltabb.)

Szeretném hinni, hogy oldalamon sok hasznos ötletre és kipróbálandó receptre lelsz! Igyekszem megmutatni, hogy változatosan főzni nem is olyan nagy ördöngösség! Kezdődjön úgy minden recept: végy valakit, akire szeretettel főzöl!

Kellemes kikapcsolódást a konyhában saját magad és családod örömére!

Szeretettel: Viki

2016. augusztus