Tejszínes, parajos burgonya

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 250 g fagyasztott spenótlevél
  • 1,5 kg burgonya (tisztított burgonya súlya)
  • 3 ek. olvasztott zsír
  • 3 kis (vagy 2 közepes) fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 400 ml cooking cream (sűrű, 22% zsírtartalmú főzőtejszín)
  • őrölt bors
  • kevés őrölt szerecsendió
  • + zsiradék a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A tisztított burgonyát karikára vágjuk, majd a kizsírozott, magasabb falú tepsibe fektetjük és megsózzuk.

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a fagyos spenótot, és időnként megkeverve összemelegítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval hintjük meg.

Hozzáöntjük a főzőtejszínt és jól összeforraljuk, majd ráöntjük a karikára szelt burgonyára. A tepsit alufóliával fedjük, előmelegített sütőbe toljuk és (a krumpli vastagságától függően) 45 perc alatt puhára sütjük.

Finom, nem szokványos köret például egyben sült húsokhoz, egyben sült fasírozotthoz.