Rozmaringos, mézes sült hagyma sütőtökkel

Hozzávalók: 

2 főre: 

  • 6 fej kisebb lilahagyma és vöröshagyma vegyesen
  • 30-40 dkg (héj nélküli) sonkatök nagyobb kockákra vágva 
  • 1 ág friss rozmaring levélkéi
  • 2 ek. méz
  • kevés olívaolaj

Elkészítés:

A felvágott sütőtököt és a negyedbe vágott lila- és vöröshagymával tűzálló tálba helyezzük.

Vékonyan meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk és rácsorgatjuk a mézet, majd megszórjuk az egy ág rozmaring levélkéivel.

Forró sütőben lefedés nélkül (kb. 30-35 perc alatt) puhára sütjük.

Egyben sült húsok kiváló körete.

 

Ezt a receptet ennél az ételnél is használtam: tűzdelt őzcomb.