- 12 db zsenge zöldspárga
- 8 szelet bacon
- 10 dkg füstölt sajt reszelve
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg, tegyük bele a lisztet, néhány percig pirítsuk, amíg a liszt elveszti nyers ízét (arra vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg). Öntsük apránként hozzá a felmelegített tejet és főzzük mártás sűrűségűre. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá őrölt szerecsendiót. Keverjük bele a reszelt sajtot.
3-3 spárgát tekerjünk körbe 2-2 szelet baconnel. Tegyük egy kivajazott, magas falú tepsibe. Öntsük rá a sajtmártást és alufólia alatt süssük addig, amíg a spárga megpuhul. Az utolsó percekben vegyük le az alufóliát és pirítsuk pirosra a bacont.