- 60 dkg csicsóka (tisztított mennyiség)
- 15 dkg reszelt sajt
- 4 db tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 db közepes méretű sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- kevés zsiradék
Elkészítés:
A csicsókát megtisztítjuk, megmossuk, leszárogatjuk, majd karikákra szeljük. Tálba tesszük, megsózzuk, jól átforgatjuk.
Egy normál méretű tortaforma alját olvasztott zsiradékkal vékonyan kikenünk és elterítjük benne a csicsókát. Tetejére rakjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és a vékony karikákra szelt sárgarépát. (Megszórhatjuk még a tetejét újhagyma zöld szárával, amit vékony karikákra szelünk fel.)
A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd ráöntjük a csicsóka tetejére. Alufóliával fedjük és előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Az utolsó néhány percben levesszük a fóliát és kissé megpirítjuk a lepény tetejét.