- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 0,6 l tej
- 4 ek. sűrített paradicsom
- 60 dkg zeller (tisztított súly)
- 25 dkg Trappista sajt (reszelve a töltelékhez)
- 30 dkg füstölt sajt (reszelve a palacsinták tetejére)
- só
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- frissen aprított petrezselyem
- olaj
- vaj
Elkészítés:
A lisztből, a tejből és a tojásokból palacsintatésztát készítünk. Belekeverjük a paradicsompürét, adunk hozzá egy kevés sót és jól elkeverjük.
Felforrósított, kiolajozott serpenyőben 14-16 palacsintát sütünk.
Közben a megtisztított zellert kisebb kockákra vágjuk és nagyon puhára pároljuk. Krumplinyomóval összetörjük, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Hozzákeverjük a 25 dkg reszelt Trappista sajtot és egy fél maréknyi frissen aprított petrezselymet.
A palacsintákat a zellerkrémes töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, majd a kivajazott tepsi méretének megfelelően egy vagy két rétegben lefektetjük. Meglocsoljuk kevés olvasztott vajjal, majd megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt piros színű lesz.
Friss salátát is kínálhatunk mellé.