Zellerkrémes palacsinta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 0,6 l tej
  • 4 ek. sűrített paradicsom
  • 60 dkg zeller (tisztított súly)
  • 25 dkg Trappista sajt (reszelve a töltelékhez)
  • 30 dkg füstölt sajt (reszelve a palacsinták tetejére)
  • őrölt bors
  • olaj
  • vaj 

Elkészítés:

A lisztből, a tejből és a tojásokból palacsintatésztát készítünk. Belekeverjük a paradicsompürét, adunk hozzá egy kevés sót és jól elkeverjük.

Felforrósított, kiolajozott serpenyőben 14-16 palacsintát sütünk.

Közben a megtisztított zellert kisebb kockákra vágjuk és puhára pároljuk. Amikor a zeller megpuhult, krumplinyomóval vagy botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a 25 dkg reszelt Trappista sajtot. (Tehetünk bele friss, aprított petrezselymet is.)

A palacsintákat a zellerkrémes töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, majd a kivajazott tepsi méretének megfelelően egy vagy két rétegben lefektetjük. Meglocsoljuk kevés olvasztott vajjal, majd megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.

Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt piros színű lesz.

Friss salátát is kínálhatunk mellé.