Wrap csirkével

Hozzávalók: 

6 személyre (személyenként 1 db):

  • 6 tortilla lap
  • 0,5 kg csirkecomb filé
  • 3 ek. étolaj
  • 1 tk. csípős darált paprika
  • kisebb jégsaláta
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 mk. római kömény
  • 1 mk. szárított oregánó
  • 1 mk. szárított chili
  • 1 mk. fokhagymasó
  • őrölt bors
  • ajvár

Elkészítés:

A csirkét alaposan megmossuk, leszárogatjuk, majd ujjnyi vastag csíkokra szeljük. A római köményt, oregánót, chilit, fokhagymasót, őrölt borsot összekeverjük, majd jól összeforgatjuk a csirkecsíkokkal, fél órát állni hagyjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az étolajat, rátesszük a csirkét, és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a csípős darált paprikakrémet, elkeverjük és még egy-két percig sütjük a húst. 

Egy másik felhevített serpenyőben néhány másodpercig melegítjük a tortilla lapok mindkét oldalát, majd kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, ajvárral megkenjük. (Ne süssük túl a lapokat, mert kiszárad és feltekeréskor törni fog.)

A salátát, paradicsomot, lilahagymát vékonyan felszeljük.

A tortilla lapokat arányosan elosztva megtöltjük a csirkével és a zöldségekkel. Feltekerjük, közepétől lejjebb sütőpapírba göngyöljük (hogy egyben maradjon) és tálaljuk.