Vadász kedvence szendvics

Hozzávalók:

  • 80 dkg őzmáj
  • 2 tk. koriandermag
  • 2 tk. egész kömény
  • 1 tk. őrölt bors
  • 1,5 tk. őrölt fűszerpaprika
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 7-8 ek. olívaolaj
  • 2 ek. zsír a sütéshez 

A tálaláshoz:

  • 6 szelet fehér kenyér
  • 30 dkg Trappista sajt
  • 3 dl 20%-os tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés

Elkészítés:

Az őzmájat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, leszárogatjuk és kb. 1 cm-es szeletekre szeljük. 

Egy középmeleg serpenyőbe tesszük a koriandermagot és az egész köményt, majd 1 percig melegítjük, közben átkeverjük. Ha lehűlt, mozsárba tesszük és összetörjük. Hozzákeverjük az őrölt borsot és az őrölt fűszerpaprikát.

Tálba tesszük a májat, mindkét oldalukat megszórjuk a fűszerkeverékkel és hozzáadjuk a nagyon vékony karikákra szelt vöröshagymát és a felaprított fokhagymával. Meglocsoljuk az olívaolajjal, jól átforgatjuk és fél órára / negyven percre félretesszük.

A tejfölt összekeverjük a két gerezd zúzott fokhagymával és kissé megsózzuk. A fokhagymás tejföllel megkenjük a kenyérszeleteket és reszelt sajtot halmozunk a tetejükre. Előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt szép piros színt kap. 

Eközben egy serpenyőben jól felhevítjük a zsírt és beletesszük a májszeleteket. Erős tűzön sütjük mindkét oldalát egy-két percig. (Ellenőrizzük, hogy középen is átsült-e. Vágjunk ketté egy májszeletet – akkor jó, ha belül is szép egyenletes világosbarna színű és sehol nem rózsaszín!)

Egy másik vékonyan kizsírozott serpenyőben pirosra sütjük a fűszeres hagymakarikákat.

 

Tálalás: a pirítósra halmozzuk a pirosra sült hagymakarikákat és a májszeleteket. Melegen fogyasztjuk.