Töltött zsemle

Hozzávalók: 

4 személyre:

  • 8 db szikkadt rozsos zsemle
  • tej
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg bacon (kockázott)
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1-2 újhagyma 
  • 2 db közepes méretű csemegeuborka

Elkészítés:

A zsemlék tetejét levágjuk (minél vékonyabb kalapkát vágunk, annál magasabb marad a zsemle, annál könnyebb megtölteni). A zsemlék belsejét kiszedjük. A zsemlék belsejét meglocsoljuk egy egész kevés tejjel, külsejét tejben kissé forgatjuk (csak annyira, hogy nedves legyen kissé, de ne ázzon szét!). 

A többi hozzávalót – kolbász, füstölt sajt, csemegeuborka – kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk és mindezeket a kockázott baconnel egy tálban összekeverjük.

Megtöltjük a zsemléket, majd sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.

Variálhatjuk a tölteléket gombával, kukoricával, főtt sonkával, stb.

Egyszerű, gyors és finom vacsora, ha valami melegre vágyunk.