4 személyre:
- 8 db szikkadt rozsos zsemle
- 7-8 dl tej
- 15 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg bacon (kockázott)
- 15 dkg füstölt sajt
- 1-2 újhagyma
- 2 db közepes méretű csemegeuborka
Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágjuk (minél vékonyabb kalapkát vágunk, annál magasabb marad a zsemle, annál könnyebb megtölteni). A zsemlék belsejét kiszedjük. A zsemlék belsejét meglocsoljuk egy egész kevés tejjel, külsejét tejben kissé forgatjuk. Csak annyira, hogy nedves legyen kissé, de ne ázzon szét.
A többi hozzávalót – kolbász, füstölt sajt, csemegeuborka – kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk és mindezeket a kockázott baconnel és a zsemlék kikapart belsejével egy tálban összekeverjük.
Megtöltjük a zsemléket, majd sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.
Variálhatjuk a tölteléket gombával, kukoricával, főtt sonkával, stb.
Egyszerű, gyors és finom vacsora, ha valami melegre vágyunk.