Töltött zsemle 2

Hozzávalók: 

4 személyre:

  • 8 rozsos zsemle
  • 2-3 dl tej
  • 20 dkg friss (túrószerű) sajt
  • 1 póréhagyma világos része
  • 15 dkg gomba
  • 20 dkg főtt sonka
  • őrölt bors

Elkészítés: 

A zsemléknek kis kalapokat vágunk, ezt a részt félre tesszük, nem lesz rá szükségünk. A zsemlék belsejét kiszedjük és ezt is eltesszük – pl. zsemlegombóchoz (felhasználásig le is fagyaszthatjuk).

A zsemléket kívül-belől tejjel kissé meglocsoljuk (de ne ázzon szét, csak nedvesítsük meg kissé). 

A sonkát, gombát felkockázzuk, tálba tesszük, a póréhagymát félbe vágjuk, majd felkarikázzuk, szintén a tálba tesszük, majd belemorzsoljuk a friss sajtot, végül sóval, őrölt borssal fűszerezzük a hozzávalókat és jól összeforgatjuk.

A keverékkel megtöltjük a zsemléket, amiket sütőpapírral fedett sütőlemezre teszünk és előmelegített sütőbe toljuk, kb. 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp: üthetünk tojást is a tetejükre, akkor viszont ne töltsük meg túlságosan a zsemléket, mert a tojás lefolyik róla.