Töltött rántott palacsinta

Hozzávalók:

  • 10 db sós palacsinta
  • 40 dkg sovány sertéshús
  • 4 dkg zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg liszt
  • bors
  • őrölt kömény
  • őrölt fűszerpaprika

A bundázáshoz:

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát a felhevített zsiradékon megfonnyasztjuk, megszórjuk a pirospaprikával. Beletesszük a kisebb kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés őrölt köménnyel és rövid lében pörköltet készítünk belőle. Amikor a hús megpuhult, szűrőlapáttal kiszedjük, a pecsenyelét pedig behabarjuk liszttel elkevert tejföllel.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel. A meleg pecsenyeléből hozzáadunk egy keveset, elkeverjük, és a folyamatot még egyszer megismételjük. Ez a hőkiegyenlítés – ezzel elkerülhető, hogy a forró pecsenyelében „kicsapódjon” a hideg tejföl és a mártásban így nem úszik millió tejfölpötty. A felmelegített habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a pecsenyeléhez adjuk, felforraljuk, besűrítjük.

A palacsintákat megtöltjük a húsos masszával, végeiket behajtjuk, majd panírozzuk és bő, forró olajban pirosra sütjük.

Ehetjük friss salátával, de jó főzelékfeltétként is.