Töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 4 nagy cukkini hosszában félbe vágva
  • 2-3 ek. olívaolaj

Töltelék:

  • 500 g sovány darált pulykahús
  • 2 ek. római kömény
  • 2 ek. koriander
  • 1 ek. cayenne bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 25 dkg füstölt sajt reszelve

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Az olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Tegyük rá a darált pulykahúst és fehéredésig pirítsuk. Fűszerezzük sóval, cayenne borssal és római köménnyel. Kevés vizet adjunk hozzá.

Közben kaparjuk ki kissé a cukkinik belsejét, tegyük a húsos részhez, öntsük fel egy kevéske vízzel és pároljuk még együtt az egész keveréket néhány percig.

A tölteléket tegyük a félbevágott cukkinikbe, melyeket helyezzük egy kiolajozott tepsibe. Szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, majd fedjük alufóliával és a addig süssük, amíg meg nem puhul (kb. 40-45 perc).

Amikor a cukkinik megpuhultak, vegyük le a fóliát és süssük még néhány percig a cukkiniket, amíg a sajt szép aranybarna színt kap.