Tojás-kenyér-paradicsom

Hozzávalók: 

  • 500 g koktélparadicsom
  • 3 ek. olívaolaj
  • 200 g szikkadt teljes kiőrlésű kenyér
  • só 
  • bors

Elkészítés: 

Egy magasabb falú tepsibe tesszük a félbevágott paradicsomokat. Úgy rakjuk le őket, hogy egy rétegben, egymás mellett elférjenek. Meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kissé karamellizálódni kezd. 

A kenyeret kisebb darabokra tépkedjük, egy tálba tesszük 2 evőkanál olívaolajjal, majd ezt is enyhén sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk. 

A tepsit kivesszük, a paradicsomokra dobáljuk a kenyérdarabkákat és még 10 percig sütjük, amíg a kenyér ropogósra, aranybarnára sül.

Kivesszük a tepsit, négy mélyedést készítünk a paradicsomok között és a mélyedésekbe ütünk egy-egy tojást. Annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája még folyós maradjon. 

Egyszerű, de finom vacsoránkat gazdagíthatjuk még a paradicsomokra dobált mozzarella darabokkal is.