Tepsis zöldség

Hozzávalók:

  • 500 g újkrumpli héjában, vékony szeletekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
  • 5 ek. olívaolaj
  • néhány szál oregánó, majoránna / vagy kakukkfű
  • 500 g paradicsom (lehetőleg különböző nagyságú, fajtájú) szeletekre vágva
  • 500 g cukkini szeletelve
  • 75 g Gruyére sajt reszelve (vagy más félkemény sajt – ízlés szerint)
  • 25 g parmezán reszelve
  • bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Főzzük meg a krumplit forrásban lévő, sós vízben (néhány perc alatt elkészül).

Keverjük össze a fokhagymát, olívaolajat, sót, borsot, majd tegyük bele a fűszernövények leveleit is. Ebből az olajból egy keveset felhasználva kenjünk ki egy tepsit, majd rétegezzük bele a zöldségek egyik felét. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és szórjuk meg a kétféle reszelt sajt keverékével.

Ismételjük a rétegezést még egyszer, a zöldségek tetejére öntsük a maradék olajat. Tegyünk a tetejére sajtot. Alufóliával fedve süssük a zöldségeket, amíg meg nem puhulnak (kb. 40-45 perc). Vegyük le a fóliát és pirítsuk rá a sajtot még néhány perc alatt. Köretként, de önálló ételként is megállja a helyét.