Tarjás szendvics

Hozzávalók: 

4 x fél szendvicshez:

  • 2 db sokmagvas hosszú bagett keresztben félbe vágva
  • 4 szelet sertéstarja
  • 4 db jégsaláta levél
  • 2 közepes fej paradicsom
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • majonézes torma / mustár
  • zsiradék
  • só 
  • bors
  • liszt

Elkészítés:

A tarjaszeleteket alaposan megmossuk, leszárogatjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, lisztbe (vagy őrölt fűszerpaprikával elkevert lisztbe) forgatjuk és kisütjük. (Nem szoktam klopfolni, lassan sütöm, így nem lesz száraz). 

A felezett bagetteket felvágjuk, megkenjük ízlés szerint mustárral vagy majonézes tormával, rátesszük a lilahagyma karikákat, a salátalevelet, a tarját és a paradicsom karikákat.

Tálaláshoz jó szorosan becsomagoljuk sütőpapírba, hogy a szendvics egyben maradjon.