Tarjás szendvics
4 x fél szendvicshez:
- 2 db sokmagvas hosszú bagett keresztben félbe vágva
- 4 szelet sertéstarja
- 4 db jégsaláta levél
- 2 közepes fej paradicsom
- 1 nagy fej lilahagyma
- majonézes torma / mustár
- zsiradék
- só
- bors
- liszt
Elkészítés:
A tarjaszeleteket alaposan megmossuk, leszárogatjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, lisztbe (vagy őrölt fűszerpaprikával elkevert lisztbe) forgatjuk és kisütjük. (Nem szoktam klopfolni, lassan sütöm, így nem lesz száraz).
A felezett bagetteket felvágjuk, megkenjük ízlés szerint mustárral vagy majonézes tormával, rátesszük a lilahagyma karikákat, a salátalevelet, a tarját és a paradicsom karikákat.
Tálaláshoz jó szorosan becsomagoljuk sütőpapírba, hogy a szendvics egyben maradjon.