Sütőtökös, hagymás lepény

Hozzávalók: 

Lepény:

  • 60 dkg liszt
  • 1,5 csapott tk.
  • 30 dkg vaj 
  • 3 dl natúr joghurt

Feltét:

  • néhány ek. paradicsompüré
  • kevés szárított oregánó
  • 40 dkg kockázott sütőtök
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 20 dkg kockázott bacon
  • olívaolaj
  • 30 dkg sajt

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felkockázott vajat és a joghurtot. Összegyúrjuk a tésztát, cipót formázunk belőle, majd fóliába csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük.

A feltéthez a sütőtököt (kockázott) egy serpenyőbe tesszük a zúzott fokhagymával és félpuhára dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, a sütőt közben 220 fokra előmelegítjük.

A tésztát négy részre osztjuk és kinyújtjuk kerek lapnak, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. Megkenjük néhány evőkanál paradicsompürével, megszórjuk kevés oregánóval. Egyenletesen rászórjuk a tökkockát, a vékonyra szelt lilahagymát és a bacont. Enyhén sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal és kb. 20 perc alatt készre sütjük.