Lepény:
- 60 dkg liszt
- 1,5 csapott tk. só
- 30 dkg vaj
- 3 dl natúr joghurt
Feltét:
- néhány ek. paradicsompüré
- kevés szárított oregánó
- 40 dkg kockázott sütőtök
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 közepes fej lilahagyma
- 20 dkg kockázott bacon
- olívaolaj
- 30 dkg sajt
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felkockázott vajat és a joghurtot. Összegyúrjuk a tésztát, cipót formázunk belőle, majd fóliába csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük.
A feltéthez a sütőtököt (kockázott) egy serpenyőbe tesszük a zúzott fokhagymával és félpuhára dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, a sütőt közben 220 fokra előmelegítjük.
A tésztát négy részre osztjuk és kinyújtjuk kerek lapnak, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. Megkenjük néhány evőkanál paradicsompürével, megszórjuk kevés oregánóval. Egyenletesen rászórjuk a tökkockát, a vékonyra szelt lilahagymát és a bacont. Enyhén sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal és kb. 20 perc alatt készre sütjük.