Sütőtökös gnocchi

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 20 dkg sajt (pl. parmezán)
  • szerecsendió
  • vaj

Elkészítés:

A sütőtök héját eltávolítjuk, a húsát nagyobb kockára vágjuk és kiolajozott tepsibe tesszük. Befedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük (kb. 1 óra).

Amikor megpuhult, összetörjük villával és jól összedolgozzuk a liszttel, tojással, fűszerekkel. 

Rudat sodrunk a tésztából, éles késsel kétujjnyi vastag darabokra vágjuk, majd forró, sós vízben addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsepegtetjük. 

Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk (pl. olvasztott vajjal és sajttal / vagy paradicsomos-húsos raguval, stb.)