Süni kenyér

Hozzávalók:

  • 0,5 kg (2-3 napos) szikkadt kenyér
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna 
  • 10 dkg sajt
  • 2-3 újhagyma karika
  • vaj

Elkészítés:

A szikkadt, kidobásra ítélt kenyeret megmenthetjük ennek a finomságnak az elkészítésével. Nagyon finom lesz, olyan, mint a frissen sült kenyér – mindenféle finomsággal töltve. 

A kenyér tetejét előbb hosszában, majd keresztben egy éles kenyérvágó késsel néhány centi mélységig bevágjuk (nem vágjuk át teljesen, csak “zsebeket” készítünk). 

A kolbászt és az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a szalonnát és a sajtot kockákra vágjuk.

A zsebekbe kisebb vajforgácsokat teszünk, majd váltakozva megtöltjük a kolbásszal, szalonnával, újhagymával, sajttal.  

A kenyér tetejét kevés vízzel megkenjük, majd forró sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg ropogós és szép piros színű nem lesz.

Forrón tálaljuk. Kiváló, ráérős reggeli zimankós napokra.