Sült paprikás bruschetta

Hozzávalók:

  • 5 db kápia paprika
  • 6 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 ciabatta kenyér
  • 10 dkg zöldfűszeres tofu / kéksajt / mozzarella / krémfehérsajt (ízlés szerint)

Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk, majd a húsát csíkokra vágjuk. A felhevített olajon megdinszteljük az egy gerezd zúzott fokhagymát, rátesszük a csíkozott paprikát és nagy lángon, gyakori keverés mellett addig sütjük, amíg itt-ott barnás színt kap. Ízesítjük sóval, borssal és a balzsamecettel.

A szeletelt ciabattát megpirítjuk, fokhagymával bedörzsöljük, tetejére paprikát és ízlés szerint választott sajtot halmozunk.