Stefánia vagdalt

Hozzávalók: 

  • 1 kg darált sertéshús
  • 150 g szikkadt kenyér
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. ételítesítő
  • őrölt bors
  • őrölt fűszerpaprika
  • 1 ek. szárított majoránna
  • 1 tojás
  • 5 keményre főzött tojás
  • kevés zsiradék

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük.

A kenyeret vízbe áztatjuk.

Kevés zsiradékon kissé megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. 

A darált húst tálba tesszük. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az ételítesítőt, némi borsot, az őrölt fűszerpaprikát, a szárított majorannát, az 1 db tojást és a beáztatott, majd jól kifacsart kenyérszeletet. Jól elkeverjük, összedolgozzuk a hozzávalókat.

A massza kb. egyharmadából egy hosszabb csíkot formázunk, amit kilapítunk. Erre fektetjük a keményre főzött tojásokat, majd a maradék masszával az egészet jól befedjük. 

Kizsírozott tepsibe tesszük a roládot, a tepsit alufóliával fedjük és előmelegített sütőben kb. egy óra alatt készre sütjük. 

Jól illik hozzá a burgonyapüré