Spenótos palacsinta túróval

Hozzávalók:

16 palacsintához: 

  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • csipetnyi
  • 4 dl tej
  • 6-7 ek. parajpüré
  • szénsavas ásványvíz

Töltelék:

  • 500 g tehéntúró
  • 1 nagy szál újhagyma 
  • 1 púpozott tk. őrölt fűszerpaprika
  • 1 nagy pohár 20%-os tejföl
  • só 
  • bors

A palacsintára:

  • 15 dkg füstölt szalonna kis kockákra vágva
  • 30 dkg reszelt füstölt sajt
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés:

A lisztből, tojásokból, tejből, parajpüréből, csipetnyi só hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk, majd fellazítjuk szénsavas ásványvízzel. Kiolajozott forró serpenyőben 16 db palacsintát sütünk. 

A töltelékhez a túrót a tejföllel, az őrölt fűszerpaprikával, csipetnyi sóval és borssal összedolgozzuk és belekeverjük a vékony karikára vágott újhagymát. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és két rétegben fektetjük le egy tűzálló tálba, aminek az alját előzőleg zsírjára pirított füstölt szalonna zsírjával kenünk ki.

A palacsintarétegeket megszórjuk a zsírjára pirított füstölt szalonnával.

A második réteg palacsinta tetejét megszórjuk reszelt füstölt sajttal, majd alufóliával fedjük a tűzálló tálat és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt jól átsütjük. Az utolsó néhány percben levesszük az alufóliát és hagyjuk a sajtréteget kissé megpirulni.