Sörkifli baconnel

Hozzávalók:

  • 50 g friss élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl langyos tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek.
  • 1 tojás
  • ízlés szerint: kockázott bacon / sajt / szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt elmorzsoljuk, a cukrot ráhintjük. Az élesztő folyóssá fog válni. 

Hozzáadjuk a tejet, lisztet, olajat, sót, összegyúrjuk. 1 órán át kelesztjük. 

2 gombócot formázunk a tésztából, azokat tovább osztjuk, amíg 8 gombócunk lesz. Lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, 8 cikkre vágjuk. Beletesszük a kockázott bacont, feltekerjük, kiflit formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tojássárgájával megkenjük / reszelt sajttal meghintjük (ízlés szerint). Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.