Sonkakrémes melegszendvics

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 20 dkg főtt sonka
  • 2 dl tejföl + a kenyerek kenéséhez
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csemegekukorica
  • 10 dkg kápia paprika
  • 30 dkg félkemény sajt reszelve
  • 1 ek. mustár
  • bors

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük. Felkockázzuk a sonkát, beleöntjük a turmixgépbe, hozzátesszük a tejfölt, a fokhagymát, a mustárt, a sót és a borsot, majd összepürésítjük. Tálba öntjük a masszát, belekeverjük a kukoricát, a paprikát és a reszelt sajtot és jól összekeverjük.

A kenyereket megkenjük vékonyan tejföllel, majd a sonkakrémmel és ropogósra sütjük.

 

Főtt sonka helyett kipróbálhatjuk apró kockákra vágott füstölt kolbásszal is.