Sonkakrémes melegszendvics 2

Hozzávalók: 

2 főre:

  • 1 bagett
  • 30 dkg főtt sonka
  • 1 zöldpaprika
  • 2 szál újhagyma
  • 2-3 evőkanál tejföl / vagy majonéz
  • 8 szelet füstölt sajt
  • kevés
  • kevés őrölt bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

A bagettet keresztben, majd hosszában is félbe vágjuk. A bagettek belsejét kissé kiszedjük, erre most nem lesz szükségünk.

A főtt sonkát kockákra szeljük, beletesszük a késes aprítóba, hozzáadunk egy kevés sót, őrölt borsot és a tejfölt, majd krémesre összedolgozzuk.

Tálba kanalazzuk a masszát. Belekeverjük a kis kockákra aprított zöldpaprikát, a vékony karikákra szelt újhagymát, az aprított petrezselymet, jól elkeverjük, majd megtöltjük a bagettet. Tetejüket sajttal fedjük be és közepesen meleg sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.

A krémbe felhasználhatunk más maradékokat is, pl. főtt tojást, néhány szem koktélparadicsomot, stb.