Sonkakrém medvehagymával

Hozzávalók:

  • kb. 2025 dkg füstölt házi sonka
  • 5 tojás
  • egy kisebb csokor medvehagyma
  • két-három evőkanál ecetes reszelt torma
  • 6-8 koktélparadicsom
  • fél tégely mascarpone

Elkészítés:

A medvehagymát és a paradicsomokat megmossuk, leszárogatjuk.

A sonkát néhány darabba vágjuk. 

A tojásokat keményre főzzük.

Az összes hozzávalót késes aprítóba tesszük és krémesre dolgozzuk. (Lehet, hogy nem fér minden egyszerre az aprítóba, akkor osszuk kétfelé a hozzávalókat.)

Hűtve tároljuk.

Nagyon finom szendvicsekbe, igazi, húsvétot idéző ízvilág. Maradékmentésre is kiváló. Érdemes kipróbálni melegszendvicskrémnek is, szerintem “jól áll neki” a füstölt sajt.