2×20-22 cm lepényhez:
- 40 dkg liszt
- 1 ek. sütőpor
- 5-6 ek. olívaolaj
- 1 tk. só
- kb. 2-2,5 dl víz
- 10 db apróra vágott bazsalikom levél
Feltét:
- 400 ml tejföl
- 20 dkg félkemény sajt
- 1 csomag mozzarella
- kevés só
- 20 dkg koktélparadicsom
- néhány levél bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés:
A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, sütőport és annyi vizet, hogy könnyen gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát jól összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. A két részre osztott gombócból sodrófával vékony (kb. 1 cm-es) lepényeket nyújtunk.
A feltéthez összekeverjük egy tálban a tejfölt, a kétféle lereszelt sajtot és a sót, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, jól összekeverjük, majd megkenjük vele a lepényeket. Erre tesszük a félbe / negyedbe vágott koktélparadicsomokat, a lepények tetejét néhány csepp olívaolajjal meglocsoljuk.
A lepényeket sütőpapírral borított sütőlemezre tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt megszórjuk néhány bazsalikomlevéllel.
Frissen, melegen nagyon finom, ropogós. (Másnap sem rossz, de addigra már elveszíti a tészta a ropogósságát.)