Paradicsomos lepény

Hozzávalók:

2×20-22 cm lepényhez:

  • 40 dkg liszt 
  • 1 ek. sütőpor
  • 5-6 ek. olívaolaj
  • 1 tk.  
  • kb. 2-2,5 dl víz
  • 10 db apróra vágott bazsalikom levél

Feltét:

  • 400 ml tejföl
  • 20 dkg félkemény sajt 
  • 1 csomag mozzarella
  • kevés
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • néhány levél bazsalikom a díszítéshez 

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, sütőport és annyi vizet, hogy könnyen gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát jól összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. A két részre osztott gombócból sodrófával vékony (kb. 1 cm-es) lepényeket nyújtunk. 

A feltéthez összekeverjük egy tálban a tejfölt, a kétféle lereszelt sajtot és a sót, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, jól összekeverjük, majd megkenjük vele a lepényeket. Erre tesszük a félbe / negyedbe vágott koktélparadicsomokat, a lepények tetejét néhány csepp olívaolajjal meglocsoljuk.

A lepényeket sütőpapírral borított sütőlemezre tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Tálalás előtt megszórjuk néhány bazsalikomlevéllel. 

Frissen, melegen nagyon finom, ropogós. (Másnap sem rossz, de addigra már elveszíti a tészta a ropogósságát.)