Padlizsános bruschetta

Hozzávalók:

  • 1 db közepes padlizsán
  • 1 db pritamin paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • krémfehérsajt
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • néhány csepp citromlé
  • bors
  • egy csipetnyi provance-i fűszerkeverék (ennek hiányában egy kevés oregánó)

Elkészítés:

A vékony csíkokra szelt vöröshagymát az olívaolajon megfuttatjuk. Rátesszük a vékony csíkokra vágott pritaminpaprikát és néhány percig erős lángon pirítjuk, időnként megkeverjük. Beletesszük a kockázott padlizsánt és paradicsomot és még további néhány percig sütjük (addig süssük, amíg a padlizsán megpuhul, de még kissé roppanós).  Sózzuk, borsozzuk, provance-i fűszerkeverékkel és néhány csepp frissen facsart citromlével ízesítjük. (Kifejezetten jót tesz neki!) 

A kenyérszeleteket megpirítjuk, fokhagymával bedörzsöljük és a zöldséget a tetejére halmozzuk. Megszórjuk összemorzsolt krémfehérsajttal és pár csepp olívaolajat teszünk még rá.