Medvehagymás kifli

Medvehagymás kifli

Hozzávalók:

kifli:

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 tk. cukor
  • 1 tojás
  • 2 csapott tk.
  • + a tetejére: 1 tojás 

töltelék:

  • nagy csokor medvehagyma
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tojás
  • kevés

Elkészítés:

Szobahőmérsékletű hozzávalókkal dolgozzunk!

A medvehagymát megmossuk, leszárogatjuk, apróra vágjuk. 

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, hagyjuk felfutni. 

A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót. Beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojást, elkezdjük összedolgozni. Beleöntjük az étolajat is és rugalmas, nem ragacsos tésztává dagasztjuk. 

Konyharuhával letakart edényben hagyjuk kétszeres nagyságúra kelni (nagyjából 40 perc).

A mascarponét késes aprítóba kanalazzuk, hozzáadjuk a tojást, sót, összedolgozzuk.

A tésztát lisztezett munkalapra tesszük, kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Megkenjük mascarponéval és gazdagon megszórjuk medvehagymával.

Derelyevágóval 16 cikket vágunk belőle, amiket a hosszabbik oldal felől feltekerünk, kifli formára hajtjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire tesszük, tetejüket tojással lekenjük és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Fogyaszthatjuk önmagában, vagy akár krémlevesek, illetve gazdagabb, tartalmasabb levesek mellé is. 

error: Content is protected !!