- 1 kg cukkini (közepes nagyságú)
- 10 dkg vaj
- 1 ek. olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma kockázva
- 25 dkg friss zsemlemorzsa
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 dl besamel mártás
- só
- bors
Elkészítés:
A cukkini végeit levágjuk, majd forró, sós vízben kissé előfőzzük. Nagyobb darabokra vágjuk, közepét kivájjuk.
A vajon puhára pároljuk a vöröshagymát. Beletesszük a cukkini kivájt belsejét és további 5-6 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zsemlemorzsát is, jól elkeverjük.
A cukkinitönkök aljára reszelt sajtot szórunk, megtöltjük a hagymás keverékkel. Egy tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal, beleállítjuk a cukkiniket. Tetejüket sok sajttal megszórjuk, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
…
Elkészítés: