Csicseriborsó krém

Csicseriborsó krém vagy más néven humusz

Hozzávalók:

  • 400 g száraz csicseriborsó (vagy konzerv, leöblítve, lecsöpögtetve)
  • 1 citrom leve
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 kk. őrölt római kömény
  • 6-8 ek. olívaolaj

Elkészítés: 

A száraz csicseriborsót előző nap beáztatjuk (12 órára). Lecsöpögtetjük és egy órán keresztül annyi vízben főzzük, amennyi ellepi. (Akkor puhult meg jól, ha egy borsót kettévágva annak belseje nem világosabb, mint a külső burok. A konzerves változatot nem kell főzni, rögtön mehet a robotgépbe.)

A csicseriborsót a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, az aprított vöröshagymával konyhai robotgépbe tesszük, adunk hozzá 6-8 ek. vizet és krémesre dolgozzuk. Ízlés szerint adunk még hozzá citromlevet, sót, borsot, római köményt, esetleg kevés chilit.

Jól behűtjük fogyasztás előtt. Pirítóssal nagyon finom.