Bulgur

Hozzávalók:

  • 300 g bulgur 
  • 540 ml csirke alaplé
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db édes zöldpaprika
  • 2 db érett, zamatos paradicsom
  • késhegynyi őrölt bors

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázzuk, a forró vízbe mártott paradicsomok héját lehúzzuk, majd a zöldpaprikával együtt ezeket is felkockázzuk.

Az olívaolajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd beletesszük az aprított paradicsomot, zöldpaprikát és erős lángon, gyakran megkeverve 2-3 percig pirítjuk. Beletesszük a bulgurt, átkeverjük és 3-4 percig ismét pirítjuk. Felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Amikor felforrt, a lángot mérsékeljük, az edényre fedőt teszünk és még további 10 percig főzzük a bulgurt. 10 perc elteltével levesszük az edényt a tűzről és fedő alatt 10 percig még hagyjuk saját gőzében puhulni a török rizst.

 

(A képen látható változatot mazsolával, aszalt szilvával gazdagítottam.)