Bruschetta

Hozzávalók:

  • 50 dkg zamatos, érett paradicsom
  • 8-10 levél bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • ciabatta / mediterrán ciabatta kenyér

Elkészítés:

A paradicsomokat felkockázzuk, tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 3-4 evőkanál olívaolajat, az apróra vágott bazsalikom leveleket és egy gerezd zúzott fokhagymát. Összekeverjük, hűtőbe tesszük 0,5-1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

A ciabattából szeleteket vágunk, megpirítjuk. Bedörzsöljük fokhagymával, vékonyan megcsorgatjuk olívaolajjal és a tetejére halmozzuk a paradicsomos keveréket.

(Érdemes kísérletezni másfajta kenyérrel is. Tartalmas, sűrű szerkezetű, magvas barna kenyérrel is kipróbáltam, azzal még finomabb lett.)