Bruschetta sajttal, fügével
2 személyre:
- 4 jó minőségű, kovásszal készült rozskenyér szelet (közepes méret)
- 100 g félzsíros, vörös áfonyás angol sajt (Wensleydale)
- 2 kaktuszfüge
- egy nagy marék friss rukkola
- + a díszítéshez: gránátalma magok
Elkészítés:
A rukkolát folyóvíz alatt megmossuk, papírtörlővel leszárogatjuk. A kenyérszeleteket grillen / sütőbe / kenyérpirítóban megpirítjuk. A kaktuszfügét megmossuk, hosszában ketté vágjuk, majd a gyümölcshúst óvatosan kifordítjuk a héjból és a fügét felszeleteljük.
A pirítósra rukkolát halmozunk, rátesszük a füge szeletkéket és vörös áfonyás sajtot morzsolunk rá, arányosan elosztva a hozzávalókat. Díszítsük gránátalma magokkal.
Előételként vagy könnyű vacsoraként is remek!