Bruschetta sajttal, fügével

Hozzávalók: 

2 személyre:

  • 4 jó minőségű, kovásszal készült rozskenyér szelet (közepes méret)
  • 100 g félzsíros, vörös áfonyás angol sajt (Wensleydale)
  • 2 kaktuszfüge
  • egy nagy marék friss rukkola
  • + a díszítéshez: gránátalma magok

Elkészítés:

A rukkolát folyóvíz alatt megmossuk, papírtörlővel leszárogatjuk. A kenyérszeleteket grillen / sütőbe / kenyérpirítóban megpirítjuk. A kaktuszfügét megmossuk, hosszában ketté vágjuk, majd a gyümölcshúst óvatosan kifordítjuk a héjból és a fügét felszeleteljük.

A pirítósra rukkolát halmozunk, rátesszük a füge szeletkéket és vörös áfonyás sajtot morzsolunk rá, arányosan elosztva a hozzávalókat. Díszítsük gránátalma magokkal.

Előételként vagy könnyű vacsoraként is remek!