Bruschetta dolce

Hozzávalók:

4 személyre (személyenként 1 szelet kenyérrel számolva):

  • 4 közepes szelet rusztikus jellegű, kovászos félbarna kenyérszelet
  • 1 gránátalma
  • 250 g mascarpone
  • 2 ek. akácméz (ha a gyümölcs elég édes, el is hagyható)
  • 2 érett őszibarack (vagy az évszaknak megfelelő idénygyümölcs)
  • + a díszítéshez: mentalevélkék

Elkészítés: 

A kenyérszeleteket grillen / sütőben / kenyérpirítóban megpirítjuk, vékonya megkenjük mascarponéval, amire kevés mézet csorgatunk. A barackot megmossuk, meghámozzuk (forró vízbe mártva könnyen lejön a héja), majd vékony szeletekre vágjuk és a kenyérre halmozzuk.

A gránátalmát vékonyan meghámozzuk, a fehér külső hártyáit leszedegetjük, majd óvatosan – mint a narancsot – nagyobb gerezdekre bontjuk és kiszedegetjük a magokat. Az édes bruschettát a gránátalma magokkal megszórjuk, mentalevélkével díszítjük.

Lehet belőle uzsonna, de szokatlan desszertként is elismerést arathatunk vele nyáresti grillezések alkalmával. Könnyű, száraz fehérborral kísérve egészen páratlan!