Aszalt barackos kuszkusz

Hozzávalók: 

4 személyre:

  • 250 g kuszkusz
  • 300 ml forró alaplé / csirkehúsleves
  • 15 dkg vaj
  • 150 g aszalt sárgabarack apróra kockázva
  • 1 marék petrezselyem aprítva
  • 1 citrom leve
  • 1 nagy szál póréhagyma

Elkészítés:

Tegyük a kuszkuszt egy nagy hőálló tálba, öntsük rá az alaplevet, fedjük le és hagyjuk állni néhány percig, amíg felszívja a folyadékot. Amikor magába szívta az összes folyadékot, melegítsünk fel 5 dkg vajat és keverjük el a kuszkusszal. 

A vaj többi részét olvasszuk meg egy serpenyőben és pároljuk puhára benne a karikára szelt póréhagymát.  

Keverjük a kuszkuszhoz a párolt hagymát, az aprított sárgabarackot és szórjuk meg aprított petrezselyemmel. Ha szükséges, sózzuk (ez nyilván attól függ, hogy mennyire volt sós az alaplé).