Őszibarackos, kaktuszfügés turmix

Hozzávalók:

2 nagy pohárnyi adaghoz:

  • 2 nagy, pirosas színű kaktuszfüge
  • 4 nagyon zamatos, fehér húsú, magvaváló őszibarack
  • 3 dl tej

Elkészítés:

A kaktuszfügét megmossuk, hosszában félbe vágjuk és a gyümölcshúst kifordítjuk a héjból. A barackot szintén megmossuk, magját kivesszük, a gyümölcshúst feldaraboljuk. Az összes hozzávalót turmixba tesszük és egyneművé dolgozzuk. Pohárba töltjük, frissen fogyasztjuk.

Díszítsük mentalevéllel vagy fügeszeletkével!

 

A kaktuszfüge gyakori kísérője mediterrán fogásoknak.

 


 

A kaktuszfüge jótékony hatásai

A mozgásszegény életmód, a sok ülőmunka, a megannyi mesterséges adalékot tartalmazó félkész (“műanyag”) étel, a rostszegény táplálkozás mind-mind hozzájárul az anyagcsere lelassulásához. (Ne feledjük a híres középkori orvos, Paracelsus mondásait: “A gyógyítás nem az orvostól, hanem a természetből ered. Az orvosnak tehát nyitott elmével a természetből kell kiindulnia.” / “A halál a belekben lakozik.”)

Az emésztőrendszer tehermentesítéséhez, a szervezet salaktalanításához elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű rost és ballasztanyag bevitele és erre egészen kiváló a kaktuszfüge. Mindemellett rengeteg vitamint tartalmaz és erős antioxidáns hatású. Testsúly-szabályozó, májfunkciót erősítő, veseméregtelenítő.