Körtés turmix

Hozzávalók:

Kb. 1,1-1,2 literhez:

  • 7 érett, puha Vilmos körte
  • 450-500 ml tej

 

Elkészítés:

A körte magházát kivesszük, a gyümölcsöt nagyobb darabokra vágjuk és a tejjel együtt turmixgépbe tesszük, majd jól összedolgozzuk. Frissen fogyasztjuk. 

 

 


A körte jótékony hatásai 

E gyümölcs számos ásványi anyag gazdag forrása (kálium, kálcium, nátrium, foszfor, magnézium, vas, bór, fluor, réz, cink, mangán, szelén). Jelentős a vitamin tartalma is (különböző B-vitaminok, C-, E-, J- és K-vitamin). 

Jó hatással van a szívre és a vérnyomásra, antioxidáns hatása véd a szabad gyökök káros hatásai ellen. Rendszeres fogyasztásával mérsékelhetjük a rák kialakulásának kockázatát. Mindemellett salaktalanít, kedvezően hat a csontritkulásra és védi a látást is.

Kb. 84%-a víz, kalóriatartalma alacsony, ezért bevethetjük fogyókúrában is (100 g gyümölcs 35 kalóriát tartalmaz).