Áfonyás, szilvás turmix

Hozzávalók:

kb. 4 x 2 dl-hez:

  • 400 ml csökkentett zsírtartalmú kókusztej
  • 125 g kék áfonya
  • 400 g szilva
  • 2 füge

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, a szilva magját kivesszük. Turmixgépbe töltjük a hozzávalókat és nagy fokozaton egyneműre dolgozzuk.

Ha a szilva kissé savanykás, a turmixot édesíthetjük egy kevés mézzel.

 


 

Az áfonya jótékony hatásai

Az áfonyának igen magas az antioxidáns tartalma, ezáltal lassítja az öregedési folyamatokat. Emellett jó hatással van a koncentrációs képességre és javítja a memória teljesítményét is. A legújabb kutatások szerint rendszeres fogyasztása gátolja a rákos sejtek kialakulását, illetve szaporodását. Jól használható fogyókúrában is, mert csökkenti a zsírsejtek képződését. Rostban is gazdag, így gyorsítja az anyagcserét.  

A szilva jótékony hatásai 

A szilva szintén nagyon gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Rendszeres fogyasztása ugyancsak kedvezően hat az emésztésre. Alacsony a kalóriatartalma, hatóanyagai szintén gátolják a rákos sejtek burjánzását.