Waldorf saláta

Hozzávalók:

Saláta:

  • 500 g zeller
  • 2 közepes nagyságú savanykás alma
  • 3 ek. citromlé
  • hámozott dióbél
  • 15 dkg piros szőlő

Öntet:

  • 1 ek. dióolaj
  • egy nagy pohár tejföl
  • bors
  • csipetnyi cukor

Elkészítés: 

A hámozott zellert lereszeljük (vagy vékony csíkokra szeljük). Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és az almát is lereszeljük a sajtreszelő nagy lyukú oldalán. Az almát és a zellert egy nagy tálba tesszük, meglocsoljuk 2 ek. citromlével. 

A diót durvára vágjuk. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szemeket félbe vágjuk, magjukat eltávolítjuk. Néhány szőlőszemet és diódarabot a díszítéshez félre teszünk, a többit az almás-zelleres keverékhez adjuk, jól összeforgatjuk. 

Az öntethez az 1 ek. citromlét és az 1 ek. dióolajat habosra keverjük, majd az almás-zelleres keverékhez öntjük.

A tejfölt tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, habosra keverjük, ízesítjük sóval, borssal, csipetnyi cukorral. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánízesítjük, végül a salátára öntjük és tálaljuk.