Saláta:
- 500 g zeller
- 2 közepes nagyságú savanykás alma
- 3 ek. citromlé
- hámozott dióbél
- 15 dkg piros szőlő
Öntet:
- 1 ek. dióolaj
- egy nagy pohár tejföl
- só
- bors
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
A hámozott zellert lereszeljük (vagy vékony csíkokra szeljük). Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és az almát is lereszeljük a sajtreszelő nagy lyukú oldalán. Az almát és a zellert egy nagy tálba tesszük, meglocsoljuk 2 ek. citromlével.
A diót durvára vágjuk. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szemeket félbe vágjuk, magjukat eltávolítjuk. Néhány szőlőszemet és diódarabot a díszítéshez félre teszünk, a többit az almás-zelleres keverékhez adjuk, jól összeforgatjuk.
Az öntethez az 1 ek. citromlét és az 1 ek. dióolajat habosra keverjük, majd az almás-zelleres keverékhez öntjük.
A tejfölt tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, habosra keverjük, ízesítjük sóval, borssal, csipetnyi cukorral. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánízesítjük, végül a salátára öntjük és tálaljuk.