Téli vitaminbomba saláta

Hozzávalók: 

  • 2 nagy marék madárbegy saláta
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 tv paprika
  • 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 0,5 kígyóuborka
  • 1 nagy körte
  • 2 szárzeller

Elkészítés:

A kockára vágott kolozsvári szalonnát egy serpenyőben zsírjára pirítjuk.

A saláta hozzávalóit alaposan megmossuk, leszárítjuk. 

Egy tálba tesszük a madárbegy salátát, majd az uborkát, paprikát, lilahagymát, szárzellert uborkagyalunk vékonyra szeljük és a tálba tesszük. Hozzáöntjük a zsírjára pirított szalonnát, felkockázzuk a körtét és a salátához keverjük. A salátát jól összeforgatjuk, kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

Tehetünk rá némi olívaolajat és egy fél citrom frissen facsart levét is, de tálalhatjuk ízlés szerint joghurtos, zöldfűszeres salátaöntettel is. (A dresszinget – öntetet – mindig csak a tálaláskor tegyük a salátára, mert ha marad saláta, az az öntet nélkül jobban eláll.)

Salátaöntet tippek